Grodsläpp

Bilder Iphone 172Framåt våren bjuder bönderna in till sina ”kosläpp”, d.v.s. när korna har stått in hela hösten, vintern och halva våren är det ÄNTLIGEN dags för dem att släppas ut på bete, så kan man komma och titta på det. Idag har vi haft ”grodsläpp” – vår motsvarighet till ”kosläppen” alltså! Dock hade vi inte gått ut officiellt med det och bjudit in någon att titta på det… :-)

Våra små grodyngel hade vuxit sig stora och blivit små grodor med svans och en del utan och eftersom jag snart ska resa bort en vecka tänkte jag att det var lika bra att släppa dem redan nu. De krävde nämligen mer landytor än vad jag kunde ge dem och det var dags helt enkelt!

Det hela började ju med att mina brorsbarn var här för några veckor sedan och att Maya blev väldigt fascinerad av grodynglen i vår damm och i och med det kom jag att tänka på att jag fångade in grodyngel när jag var liten och fick dem att växa och trivas och släppte så småningom ut dem i en damm i närheten. Så då tänkte jag att det kunde ju jag och Maya också göra.

Sagt och gjort – jag införskaffade akvarium, håv, och fiskmat och Maya hjälpte mig att fånga in ett gäng grodyngel! Hade inte tänkt att det skulle bli så många, men det blev det. På bilden till vänster ser ni Maya med de nyfångade grodynglena.

Tyvärr hann Maya åka hem igen innan de hade vuxit till sig och vi kunde släppa ut dem, men jag har skött om dem, matat dem, bytt vatten och sett till att de har haft det bra (givetvis helt och hållet för Mayas skull… ;-) ) och nu var det dags att de fick flytta hem igen! Nedan kan ni se några bilder från förmiddagens grodsläpp!

 

Juni 061Juni 063Juni 060

 

Detta inlägg är publicerat i Blogg, Djur och taggat , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © Björkhaga Hundskola   Webbdesign skapad av Centimedia  Drivs med Wordpress.org