Söndagskul

Juni 108Idag har jag tillbringat två timmar i skogen med Ronja och Kenzo och deras mattar. Vi har ägnat oss åt Kantarellsök och jag var lite orolig innan för att det inte skulle ha hunnit komma upp någon svamp, men det hade jag inte behövt vara. De var inte så stora och inte så många, men de fanns i alla fall! :-)

Ronja och Kenzo gick en kantarellsökskurs i höstas, men p g a olyckliga omständigheter missade de en timmes träning och fick nu ta igen den. Alltså började vi inte från grunden, utan mer eller mindre där vi var när vi slutade. Vi introducerade förstås doften först och körde en kort repetition för att friska upp hundarnas (och mattarnas) minne och sedan satte vi igång att leta.

I början gick det lite sådär i ärlighetens namn, men plötsligt trillade polletten ner för Ronja och kort därefter även för Kenzo. Båda två hittade och markerade svamp och Ronja t o m krafsade fram några åt Maria för att visa henne var de fanns! :-) Sådant gör ett ”instruktörshjärta” varmt och alldeles gosigt kan jag tala om.

Vi hade två härliga timmar i skogen – morgonens regn hade dragit förbi och solen tittade fram. Vi hade dessutom turen att vara mer eller mindre ensamma, men en och annan svampplockare och motionär kom förbi under tiden vi tränade. Brukar få lite blandade reaktioner när de förstår att vi tränar kantarellsök – en del tycker att det är fusk och det är det kanske, men å andra sidan så hittar ju hundarna ofta de kantareller vi inte har en chans att hitta med blotta ögat, så då kan de i alla fall inte bli sura för att vi plockar ”deras” kantareller.

Juni 115 Juni 111 Juni 113 Juni 110

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När jag kom hem satte jag igång att röja kanterna till träningsbanan och längs med vägen. Kunde inte för mitt liv hitta visiret jag brukar ha, så det fick duga med endast solbrillor. Känns dock inte helt säkert och rädslan för att få en sten eller liknande i ansiktet finns där hela tiden. Det gick dock bra, tack och lov. Sitter nu och pustar ut med en kall coca cola och tänkte att jag bjuder på en bild på mig själv som ”Röjar-Malin” – den finns ju redan på Facebook, men för er som inte håller till där, så kan ni få se den här istället! :-)

Juni 117

Gräset hade vuxit sig så långt och det såg inte så roligt ut längre, men nu är det rensat och fint och det känns skönt! Kommer sannolikt att ha galet ont i ryggen, men det får det vara värt…

Ha en fortsatt fin söndag – det tänker jag ha! :-)

Detta inlägg är publicerat i Blogg, Kantarellsök. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © Björkhaga Hundskola   Webbdesign skapad av Centimedia  Drivs med Wordpress.org