Smått & gott

Juli 223

Coco (samojed) kollar in leksakslejonet!

Sommaren är verkligen min favorittid på året – oftast fint väder och även om det regnar så brukar det vara ett härligt ”sommarregn” som liksom strilar ner lite fint, med andra ord är det perfekt att hålla kurser, alla blir liksom mer sociala och pigga på att hitta på saker (inklusive jag själv) och allt blir lite lättare än vad det är exempelvis i november.

Sommaren är också mer intensiv – både jobbmässigt och privat. Det är så mycket man vill göra, det är högtryck på kursfronten och det gäller att ha kvar orken hela året. Mina egentliga ”lugna månader” är i december-halva februari och inte ens då brukar det vara särskilt lugnt. Då fyller jag på med privatlektioner och hundrastningar och eventuellt lite plugg, så mina dagar brukar vara ganska fulla ändå.

Det var ett tag sedan jag senast bloggade och mycket har hänt. Har haft en hel del privatlektioner (RallyMix, hundmöten, inte dra i koppel, etc) och träffat hundägare för rådgivning angående deras hundar, haft kurser (såklart) och en hel del nya kursstarter, och inte minst planerat RallyMixtävling tillsammans med Yve Alkeborn på Hundens Utbildningsakademi (går av stapeln 11/8 och jag hoppas att du också kommer – ta gärna med din hund också).

Har i nuläget bl a igång två Vardagslydnad 1-kurser och en Vardagslydnad 2 och har alltså förmånen att umgås med en massa supersöta och urgulliga valpar och unghundar. I lördags fick valparna på den nya Vardagslydnad 1 gå på ”upptäcktsfärd” och upptäcka lite nya saker (ett stort mjukislejon, flera små gosedjur som hade stora ögon och lät när man tryckte på dem, sådana där snurror, som rör på sig när det blåser på dem, en stor boll med stora ögon och lite konstiga underlag) och valparna var verkligen superduktiga. En del var läskigt och en del gick som en dans, men även det läskiga blev positivt så småningom, då hussarna och mattarna såg till att göra det positivt genom att ge dem massor av supergott godis när de tittade på det och valparna fick närma sig det i sin egen takt. Gillar verkligen upptäcktsfärderna! :-)

På Vardagslydnad 2 koncentrerade vi oss på störningsträning och fokusövningar! Jag har följt dem sedan de var pyttesmå valpar och nu är de trevliga och glada unghundar, som samtliga älskar att hitta på roliga saker med sina mattar och hussar. Det är så roligt att kunna följa dem en bit på vägen och vara med och ge dem en bra start i livet – önskar att fler fick vara med och uppleva det. I onsdags var det dags för kursavslutning och det är alltid blandade känslor när det kommer till det – det är roligt att de har slutfört ännu en kurs och tråkigt att inte få tillbringa en dag i veckan med dem mer. Jag hoppas och tror dock att vi kommer att träffas igen!

Juli 399

Strumpan (golden retriever) badar!

I helgen var det både start och avslutning för Kantarellsök Intensiv – träffade det glada gänget för första gången i fredags eftermiddag och sedan har vi tillbringat både lördagen och söndagen ihop. I fredags jobbade vi till största delen med noslabb, och i lördags lärde vi hundarna att sreöka efter kantareller med ökad svårighetsgrad och söndagen tillbringade vi i skogen. Tyvärr hittade vi inte så många kantareller – det har varit alldeles för torrt alldeles för länge, men några stycken fanns det ändå.

Det var otroligt varmt hela helgen och fredag och lördag svalkade hundarna sig i plastbalja och på söndagen avslutade vi kursen med att de fick bada i en liten damm i närheten. Det var mycket omtyckt! :-)

För någon vecka sedan var det också avslutning för kursen i Hästveda och vi hade aktivering, fokusövningar och lära hundarna hälsa fint på schemat. Samtliga hundar fick med beröm godkänt på kursen – vilka framsteg de hade gjort (var och en på sitt sätt) under kursens gång! :-) Det var ett tjejgäng som hörde av sig till mig och ville att jag skulle komma dit och hålla kurs med dem och hade önskemål om vad de ville att vi skulle göra, så jag har tillbringat tre söndagar á 1,5 h med dem nu och det har verkligen varit roligt. Kanske är det något för dig och dina vänner också?

Nu ska jag koncentrera mig på att uppdatera hemsidan med sensommarens och höstens kurser, så håll koll och se om du hittar någon kurs du vill gå!

 

Detta inlägg är publicerat i Aktivering, Kantarellsök, Klickerträning, Metizo Design, RallyMix, Selar, Valpar och taggat , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © Björkhaga Hundskola   Webbdesign skapad av Centimedia  Drivs med Wordpress.org